beschikbaar vanaf versie 5.3.0.0

Vraag

Wijzigen van de nummering voor het inboeken van dagafschriften in combinatie met Octopus

Oplossing

In Octopus

Boek het vorige boekjaar over naar het nieuwe boekjaar. Klik in Octopus op Boekjaar, Overboeken boekjaar.

Maak alle nieuwe financiële dagboeken aan in Octopus of vraag dit aan uw boekhouder. Wanneer de dagboeken aangemaakt zijn klikt u in Octopus op Beheer, Dagboeken.

Dubbelklik op het dagboek waarvoor u de afschriftnummering wil aanpassen. voer het laatste gebruikte nummer in voor het veld Afschriftnummer. Wanneer uw eerstvolgende afschrift het nummer 1 heeft voert u hier dus maw ‘0’ in. Wanneer dit gebeurd is klikt u bovenaan op het icoontje om te bewaren.

Boek het vorige boekjaar over naar het nieuwe boekjaar. Klik in Octopus op Boekjaar, Overboeken boekjaar.

In Themis

Klik links bovenaan op de themisknop en ga naar Boekhouding, Financiële instellingen, Financiële instellingen.

Selecteer de juiste rekening en voer het laatste gebruikte nummer in voor het veld Afschriftnummer. Wanneer uw eerstvolgende afschrift het nummer 1 heeft voert u hier dus maw ‘0’ in. Wanneer u een prefix gebruikt kan u dit ook in dit scherm invullen (bvb. 2016). Klik aan de linkerkant op Opslaan en herstart Themis. Ook in Octopus dient u dit nummer met de prefix in te vullen.