Ga in het hoofdmenu naar de tab 'Boekhouding', selecteer 'Boeken dagafschriften'. Klik in het geopende menu op 'Een nieuw dagafschrift inboeken en afpunten'.

Selecteer de gewenste rekening.

Geef de datum van het dagafschrift in.
 Geef eindsaldo van het dagafschrift in.
Klik op Opslaan.

U kan beginnen met de detail-inboekingen.

Om het dagafschrift te kunnen bijwerken naar Themis (dossier- en aankoop) moeten alle detaillijnen correct ingegeven zijn en moet het te boeken saldo gelijk zijn aan het detailsaldo. Pas dan zal u de doorboeking naar Octopus kunnen uitvoeren.

Van zodra dat het geval is verschijnt er automatisch de 'Bijwerken'-knop:

Door het aanklikken van deze knop zal u ervoor zorgen dat alle ingebrachte afpuntingen definitief worden doorgevoerd naar de respectievelijke dossiers (voor wat betreft betalingen erelonen, gerechtskosten, confraterkosten en derdengelden) en worden de aankoopfacturen afgepunt (betalingen aankopen) in uw boekhouding (Octopus).

Indien er een probleem optreedt bij de bijwerking naar Octopus (bijvoorbeeld doordat u occasioneel geen internetverbinding heeft), dan zal u de bijwerking binnen Themis wel kunnen uitvoeren maar niet naar Octopus. Themis houdt dit bij en het is nog steeds mogelijk het reeds in Themis bijgewerkte dagafschrift op een later tijdstip door te boeken naar Octopus.