beschikbaar vanaf versie 15.2

Vraag

Wijzigen van de nummering voor het inboeken van dagafschriften in combinatie met Exact

Oplossing

Klik links bovenaan op de themisknop en ga naar Boekhouding, Financiële instellingen, Financiële instellingen.

Selecteer de juiste rekening en voer het laatste gebruikte nummer in voor het veld Afschriftnummer. Wanneer uw eerstvolgende afschrift het nummer 1 heeft voert u hier dus maw ‘0’ in. Wanneer u een prefix gebruikt (bvb. 2016) kan u dit ook in scherm invullen. Klik aan de linkerkant op Opslaan en herstart Themis. Ook in Octopus moet u dan dit nummer met prefix invoeren en Opslaan.