Vanaf versie 18.3.0 is het mogelijk in Themis om een ingescande handtekening te gebruiken in uw documenten.


Voorbereiding: Handtekening opnemen in de medewerkersfiche:

De handtekening kan eenvoudig toegevoegd worden via instellingen voor medewerkers:

Via rechtermuisklik en 'Openen' in het vakje Digitale handtekening kan je een bestand selecteren om als handtekening te gebruiken. U herhaalt dat voor alle medewerkers die dit gebruiken met hun respectievelijke handtekening.Enkele opmerkingen over het te selecteren bestand als handtekening:

- Themis neemt de afmetingen over van het bestand. Is het resultaat in uw documenten te groot of te klein, dan kan je eventueel gratis websites gebruiken waar u de afmetingen van een grafisch bestand kan aanpassen zoals bvb Image Converter:
http://convert-my-image.com/ImageConverter

U leest het bestand in door het te selecteren via 'Choose File' of door het bestand in de 'Dropzone' te slepen (1)
U kiest vervolgens de gewenste afmetingen (2) en klikt op 'Convert' (3).
Probeer met een paar instellingen en kies het formaat dat best past.


- Als u een handtekening via uw scanner digitaliseert plaatst u best de handtekening met een balpen of stift die voldoende contrast geeft op een vlekkeloos wit en effen stuk papier. Er verschijnt namelijk gemakkelijk een grijze sluier over het bestand als dit niet optimaal in acht wordt genomen. Neem ook een paar exemplaren en kies dan de beste versie. 

- U kan bvb (gratis) standaard MS Windows programma's gebruiken als 'Knipprogramma' om uit een scan de handtekening te selecteren.


De handtekening gebruiken in uw documenten/templates:

In factuurlayouts, en briefwisseling kan u de handtekeningsvelden toevoegen aan uw templates op de gebruikelijk wijze: 

Ter info: In de volgende updates zal het ook mogelijk zijn deze velden te selecteren bij dossierbeheerder en aanbrenger.